Wat zijn groene smoothies?

Groene smoothies zijn populaire, gezonde drankjes, gemaakt van groente en fruit. Ze worden groene smoothies genoemd vanwege de kleur die de drankjes krijgen. Die kleur danken ze aan de basis groente in de smoothie, zoals spinazie. Het idee van groene smoothies is overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar gezonde smoothies helemaal niet zo gezond bleken te zijn. Er zat immers yoghurt in en vaak zelfs ijs, waardoor de gezonde smoothies (die verder uit vruchten en fruit bestonden) helemaal niet zo gezond meer waren.

Het moest anders en de groene smoothie was de opvolger. Veel diëten baseren zich tegenwoordig op groene smoothies, omdat ze helpen bij het afvallen.

Waarom is een groene smoothie gezond?

Een groene smoothie bestaat uit de dagelijkse hoeveelheid groente die je nodig hebt, inclusief veel fruit. Je mixt dit in een blender en krijgt dus in 250 ml alle benodigde voedingsstoffen binnen die je op een dag nodig hebt. Omdat groene smoothies, zeker als je eenmaal gewend bent om ze te maken, makkelijk in elkaar te zetten zijn, ben je minder snel geneigd om een ongezonde maaltijd te bereiden of aan te schaffen in de supermarkt.

Daarbij krijg je de smoothies in allerlei smaken, want met al dat groente en fruit kun je eindeloos variëren.

 

Hoe zit een groene smoothie in elkaar?

De verdeling verschilt per recept, maar globaal gezien kun je zeggen dat een smoothie voor 50% uit water bestaat en voor de overige 50% uit groenten en fruit, waarbij 25% groente is (spinazie is erg geliefd, maar ook broccoli, andijvie en boerenkool zijn prima te gebruiken) en 25% fruit. Die fruit zorgt vooral voor de smaak en neemt de bittere bijsmaak van groente weg. Zo kun je van spinazie een zoete smoothie maken door er aardbeien of banaan aan toe te voegen. Wil je het liever wat zuurder? Dan gebruik je een citroen of een limoen of een sinaasappel.

Het voordeel van groene smoothies is dat alles mogelijk is. De mogelijkheden zijn legio en recepten zijn overal te vinden.

 

Groene smoothie recepten

Deze website zal binnen zeer korte tijd enkele heerlijke recepten publiceren om zelf groene smoothies te maken. Je kunt dan zelf ervaren hoe makkelijk het is om een smoothie te maken. De recepten zijn vriendelijk in gebruik en zo te maken. Wat je nodig hebt (buiten de ingrediënten om) is een blender. Het liefst een blender met scherpe messen die ook ijs in stukken kan hakken, om zo de groente goed fijn te malen. Daarnaast kun je – als je van wat moois houdt – een aantal leuke glazen aanschaffen. Niet nodig, maar maakt het wel even wat meer af.

 

Groene smoothie en afvallen

Wil je afvallen? Dan zijn groene smoothies helemaal voor jou geschikt. Of je nu bij je buik wil afvallen, of bij je heupen, billen of rug, je kunt groene smoothies veel drinken zonder dat je aankomt. Ze passen binnen zo’n beetje ieder dieet en – omdat ze op basis van water worden gemaakt – bevatten ze nauwelijks calorieën. Enkel en alleen de calorieën die in groente en fruit zitten en dat zijn natuurlijke suikers, wat betekent dat ze gezond zijn.

Daarnaast kan het helpen om veel te gaan bewegen. Een groene smoothie geeft je een boost aan energie, dus drink die vooral voor het sporten, zodat je er even flink tegenaan kan gaan. Je zult merken dat je het met een gezonde smoothie veel langer volhoudt en dus veel meer vet kan verbranden of spiermassa aan kan maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>