Afvallen met groene smoothies

Bent jij die overtollige kilo’s ook zo zat? Of wil je er gewoon tip top uitzien wanneer je over het strand loopt? Voor de meeste mensen geldt dan dat er wat kilo’s af moeten. Echter is dit makkelijker gezegd dan gedaan en daarom is dit artikel geschreven. Groene smoothies kunnen goed helpen bij het afvallen. Met een gezonde groene smoothie verlies je zo enkele kilo’s per week. Het is in ieder geval niet zo dat het dieet alleen maar bestaat uit shakes. Het is namelijk belangrijk dat je wel alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt.

 

Hoeveel calorieën mag ik maximaal hebben?

Het eerste waar de meeste mensen aan denken is: “Hoeveel calorieën mag ik maximaal hebben?” Het is in principe een gegronde vraag die iedereen zichzelf eigenlijk zou moeten afvragen. Afvallen of aankomen is namelijk afhankelijk van verschillende factoren namelijk gewicht, lengte en kcal inname. Wanneer de inname van calorieën onder de minimale behoefte ligt dan zult u afvallen. Wanneer u echter boven de minimale behoefte zit is de kans groot dat u op langer termijn zult aankomen.

Voor het bepalen van de minimale benodigde hoeveelheid calorieën zijn er verschillende websites op het internet te vinden. Deze internetsites kunnen precies aangeven hoeveel calorieën u exact nodig zult hebben. Natuurlijk is dit geheel afhankelijk van de lichaamsbeweging die je op een dag hebt. Zo zal een stratenmaker veel meer calorieën verbranden dan iemand die een hele dag in zijn bureaustoel op kantoor werkt.

 

Benodigde voedingsstoffen

Elk lichaam heeft verschillende voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Een eenzijdig dieet wat bijvoorbeeld alleen maar bestaat uit brood en water zal niet geheel gezond zijn. Het lichaam heeft namelijk veel meer voedingsstoffen nodig dan dat er alleen in brood en water zit. Eet twee ons groente per dag is voor de meeste mensen een bekende slogan. Echter is het nog erg lastig om hier daadwerkelijk aan te komen. Om alsnog aan de twee ons groenten per dag te komen kunt u groene smoothies maken.

 

Hoe maak je groene smoothies?

Groene smoothies zijn erg voedzaam en daarnaast ook nog is erg gezond en lekker. Je kunt zelf experimenteren met verschillende groentes en fruitsoorten wat een lekkere combinatie is. Een voorbeeld van een combinatie van groenten en fruit is de groene smoothie van spinazie en appel. Deze combinatie zal waarschijnlijk niet in u opgekomen zijn maar het is daarentegen wel erg lekker.

Het enige wat je nodig hebt om een groene smoothie te maken is natuurlijk groenten, fruit (optioneel), vloeistof (water, melk, sinaasappels, of iets dergelijks) en een blender. Het is belangrijk om een blender te kopen van een goed merk. Deze blenders zijn vaak gemaakt van degelijke materialen die een lange levensduur hebben. Natuurlijk zal je helemaal voor je zelf moet bepalen wat je voor een blender over hebt.

Door het drinken van een groene smoothie zult u een verzadigend gevoel hebben. Je zult waarschijnlijk niet meer hoeven te eten. Natuurlijk ook wel logisch met al die vitamines, mineralen en andere gezonde voedingsstoffen. Succes gewenst met afvallen!

 

Ingrediënten bij groene smoothies

Een groene smoothie bestaat in de basis uit water. Dat is heel belangrijk, want veel mensen denken dat je – net als bij een gewone smoothie – yoghurt als basis kan gebruiken. Yoghurt is echter vet en maakt dus onnodig dik. Wat smaak betreft zal je niet merken dat een groene smoothie op basis is van water, want de zoete ingrediënten die je er aan toe mag voegen, maken de smaak weer goed. Het is minder bitter dan wanneer je alleen groente zou gebruiken. Een paar voorbeelden van fruitsoorten die je als ingrediënt toe kan voegen aan de groene smoothie:

  • Sinaasappelen;
  • Mandarijn;
  • Lychee;
  • Banaan;
  • Appel;
  • Citroen;
  • Limoen;
  • Citrus;
  • Passievrucht;
  • Kiwi.

 

Natuurlijk kun je eindeloos doorgaan met het vullen van een groene smoothie. Je kan ook variëren door meerdere fruit- en groentensoorten te mixen. Wie het groot aan wil pakken kan groene smoothies voor de hele week maken. Ze laten zich in wezen prima invriezen. Dan heb je voor de rest van de week al genoeg en hoef je maar één keer een aantal te maken. Je kunt ook diepvriesfruit gebruiken. Dat is lekker als het zo koud is, in de zomer. Je proeft het ijs en de vruchten zijn lekker zoet.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>