Afvallen doe je met je verstand

 

Afvallen doe je met verstandBen jij te dik en wil je graag gewicht gaan verliezen? Wil je afvallen op een manier die goed bij je past? Dan moet je afvallen met je verstand. Veel mensen die zichzelf voornemen om af te gaan vallen rennen zichzelf voorbij en gaan te hard. En dat is zonde, want daardoor bereiken ze vaak het tegenovergestelde van wat ze willen. Afvallen is een serieuze aangelegenheid en het beste bereid je je er goed op voor. Enkele tips en adviezen die je kunnen helpen om goed en verantwoord af te vallen en ook op gewicht te blijven.

 

Afvallen doe je op het juiste moment

Niet halsoverkop beginnen met afvallen, maar neem er de tijd voor. Een drukke periode is dus niet geschikt en de maand december kan je ook beter overslaan. Kies een moment waarop je weet dat je bewust met afvallen bezig kunt gaan en maak voor jezelf een rooster. Stel ook doelen die je op bepaalde data bereikt wil hebben. Vind je het moeilijk om een juist moment te kiezen? Bekijk dan in je omgeving of er mensen zijn die met een dieet bezig zijn en je kunnen helpen om af te vallen.

 

Wees consequent, maar niet te streng

Je maakt afspraken met jezelf. Je wil een x aantal kilo’s verliezen voor een bepaalde datum. Wees consequent en doe wat je je hebt voorgenomen: ga sporten, eet minder en ga er vaker op uit. Maar wees niet streng. Je mag jezelf best belonen voor je prestaties. Wees niet te streng, want daardoor verval je eerder in een ongemotiveerde stijl en bestaat de kans dat je helemaal afhaakt. Het is goed om jezelf te belonen voor de momenten die het goed hebben gedaan. Geef jezelf geen vette snacks als beloning, maar een leuk nieuw speeltje of mooie kleren.

 

Kies een dieet

Diëten kunnen bijzonder effectief zijn en ook heel veel richting geven aan de manier waarop je af kan vallen. Een goed dieet werkt voor jou. Neem eens een kijkje bij de vele dieettypen die er te vinden zijn. Zo zijn er crash diëten voor het snelle, maar wat lastigere resultaat, eiwit- en koolhydraatdiëten die gericht zijn op het nuttigen van meer eiwitten en minder koolhydraten en er zijn bekende diëten zoals de maaltijdshakes van Weight Care en de puntenprogramma’s van het populaire Weight Watchers. Weet je niet welk dieet het beste bij je past? Ga dan langs bij een forum en lees de ervaringen van andere gebruikers. Ze geven je vast een goed beeld van wat het beste voor jou kan gaan werken.

 

Ga sporten en beweeg zoveel je maar kan

Sporten heeft een uiterst positief en gunstig effect op het afvallen. Als jij geen zin hebt om te wachten tot je gezonde voedingspatroon effect gaat hebben, ga je erop uit om te sporten. Sport bij een club en beweeg zoveel je maar kan. Wandelen, fietsen, hardlopen, joggen en zwemmen zijn allemaal sporten die je kunnen helpen om nog meer gewicht te verliezen en vet te verbranden. Wees niet te onvoorzichtig en ga goed te werk: koop hardloopschoenen die voorkomen dat je geblesseerd raakt en in de sportschool kun je je het beste laten instrueren door een coach of begeleider. Deze heeft verstand van zaken en weet precies wat hij met je aan moet.

 

Afvallen is een kwestie van verstand gebruiken

Het mag duidelijk zijn: afvallen is een kwestie van goed nadenken en gewoon datgene doen dat het beste werkt. Met voorgenoemde stukken kun jij vast een eind verder komen. Doe er je voordeel mee en laat ze je inspireren om op een gezonde en veilige manier aan gewichtsverlies te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>