Migraine wegnemen met een groene smoothie (incl 2 recepten)

Migraine zorgt voor een kloppende, sterke hoofdpijn die ook kan leiden tot misselijkheid. Vaak hebben mensen ook een gevoeligheid voor geluid en licht als ze migraine hebben. Migraine kan een paar minuten duren, maar vaker duurt het enkele uren tot soms wel dagen. Migraine kan dan chronische vormen aannemen. Gelukkig kun je migraine bestrijden door op je voeding te letten. Groene smoothies kunnen wonderen verrichten!

In dit artikel delen we 2 heerlijke smoothies met je die een migraine aanval kunnen verzachten of zelfs kunnen voorkomen.

Hoe kom je aan migraine?

Vaak wordt migraine veroorzaakt door externe factoren. Denk aan vervuiling of een bepaalde lichtinval. Echter ook interne factoren kunnen tot migraine (en zelfs chronische migraine) leiden, zoals stress, hormonale veranderingen en een ongezond leefpatroon.

Het is belangrijk om zelf actie te ondernemen om migraine te bestrijden. Je zal daarmee een stuk lekkerder in het leven komen te staan en je minder snel ziek gaan voelen.

Er zijn allerlei medicijnen op de markt, pijnstillers en behandelingen. Echter is er nog  geen vast medicijn dat direct migraine oplost.

Hoe kom je van migraine af?

We zullen het dus moeten doen met onze voeding. Gelukkig zijn er stofjes bekend die migraine bestrijden en migraine kunnen voorkomen. Door die stofjes en voedingsmiddelen te combineren, kun je een mooie “smoothie bom” maken die afrekent met opkomende migraine of migraine verzacht.

Groenten en fruit zijn erg belangrijk binnen deze smoothies. Koop ze puur natuur en niet uit pakjes of de diepvries voor nog meer succes. Maak onderstaande 2 smoothies zelf als je migraine op voelt komen of als je eenmaal migraine hebt en die wil verzachten. Maak kennis met smoothies uit het migraine dieet.

Migraine Killer #1 – Groene groenten, kokoswater en ananas smoothie

Ananas is een heerlijke vrucht met veel antioxidanten. Ananas zal dan ook veel kunnen betekenen in de strijd tegen migraine. Naast 3 schijven ananas heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 5 bladeren boerenkool
  • 1 stengel bleekselderij
  • Halve komkommer
  • Het sap van een halve citroen
  • 1 kopje kokoswater
  • Een halve theelepel geraspte gember

Bereiden

Maak de ingrediënten goed schoon en doe ze in een blender of keukenmachine bij elkaar. Meng de ingrediënten totdat je een gladde, egale drank hebt gekregen. Is de smoothie nog te dik? Voeg dan wat extra kokoswater toe.

Deze smoothie is vooral bedoeld als je migraine op voelt komen. Naast de gezonde ananas remmen de enzymen en de antioxidanten van de andere ingrediënten de stress die aan het ontstaan is en stimuleren ze de bloedstroom. Daardoor worden de zenuwen in je hoofd minder onder druk gezet en ervaar je veel minder pijn.

Groene smoothies om migraine te bestrijden.

Migraine Killer #2 – Sinaasappel en kokosmelk smoothie

Kokosmelk en sinaasappelsap zorgen samen voor een tropische smaak, maar levert ook heel veel verdedigingsmechanismen op in de strijd tegen migraine. Je verhoogt met deze smoothie je energielevel en zorgt voor voldoende zuurstof in je lichaam. Op die manier worden ontstekingen geremd. Je hebt nodig:

  • 4 geperste sinaasappels
  • 1 kopje lijnzaad
  • Een half kokje kokosmelk
  • Bereiden

Doe het sap van de sinaasappels in de blender en voeg de kokosolie en het lijnzaad toe. Meng ze ongeveer één minuut tot er een gladde massa ontstaat. Voeg naar wens extra kokosmelk toe om de smoothie drinkbaarder te maken.

Deze smoothie kun je al tijdens het ontbijt nuttigen om te voorkomen dat migraine op komt zetten, maar werkt ook als de eerste symptomen van migraine zich al laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>